Aktuální informace z cestovního ruchu, doporučení k cestám, statistiky, analýzy

[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
 
 
Dovolená s ESO travel
                         
 

 

Novinky

Další praktický seminář AČCKA - GDPR

V polovině dubna uspořádala AČCKA ve spolupráci s poradenskou sítí pro malé a střední podniky Enterprise Europe Network (EEN) při Centru pro regionální rozvoj ČR (CRR) další odborný seminář na aktuální téma ochrany osobních údajů.

 

Akce byla pro velký zájem přesunuta mimo obvyklé konferenční prostory v sídle AČCKA do budovy CRR ČR na Praze 3.  Seminář proběhl za hojné účasti členů a otevřen byl zdarma všem, kteří provedli registraci.

 

Úvodním slovem seminář zahájil prezident AČCKA Roman Škrabánek a vedoucí oddělení EEN paní Marie Pavlů. Odborný výklad zajistil zástupce Úřadu pro ochranu osobních údajů, Mgr. Ladislav Hejlík, vedoucí oddělení stížností a konzultací. R. Škrabánek v rámci vstupního úvodníku shrnul dosavadní aktivity asociace ve vztahu k GDPR a upozornil na dostupnost vzorové dokumentace, která je členům zdarma k dispozici a která bude dále doplněna. V návazné diskuzi R. Škrabánek prezentoval dosavadní závěry, které AČCKA zastává k jednotlivým zásadním otázkám, a požádal o ujištění zástupce Úřadu, že tyto předpoklady jsou v souladu s výkladem ÚOOÚ. 

 

V rámci série seminářů na toho téma se konkrétně s ÚOOÚ jednalo již o druhou spolupráci. Dubnový seminář byl rozdělen na dvě části – úvodní prezentace seznámila posluchače s tematikou GDPR, přínosně zaměřenou na specifické potřeby v rámci činnosti CK/CA. Účastnící tak byli seznámeni například se základními aspekty nařízení a jeho specifiky, měli možnost porovnat současná a nová pravidla ochrany osobních údajů, či se dozvěděli, jak mohou splnit nároky nové legislativy v běžné praxi.

 

Diskuze v druhé části programu byla věnována dotazům ze strany účastníků, na které L. Hejlík pohotově reagoval. Z otázek lze uvést například jak zpracovávat citlivé údaje klientů, jak upravit smlouvy se zaměstnanci, zda existuje zákonná lhůta pro uchování osobních údajů či jak postupovat s udělením souhlasu v případě početnějších skupin?

 

Živá diskuze nabídla prostor pro adresné dotazy, které přítomným účastníkům poskytly jasná vodítka pro řádné nakládání s osobními údaji v běžné praxi. Zástupce úřadu vyvrátil řadu nepřesností a omylů, které v této souvislosti často zaznívají a tlumil obavy účastníků z nadcházejících změn.

 

Seminář byl zakončen neformálním přátelským setkáním.

23.04.2018

Cestovní kanceláře hlásí pokles reklamovaných zájezdů a méně kuriozit

Průzkum hlavní zájezdové sezóny prokázal pokles reklamací pod 0,6 %. Oprávněné stížnosti taženy zpožděním letecké dopravy.

16.09.2019

Dovolená pro neslyšící jako příležitost pro cestovní kanceláře

Potenciál nabídky CK pro segment neslyšících byl předmětem jednání AČCKA s organizací Tichý svět

29.08.2019

AČCKA jednala s ministrem obchodu a průmyslu

Asociace podporuje kroky ministra Karla Havlíčka i avizované sestěhování agentury CzechTourism s agenturami CzechTrade a CzechInvest. Cestovní ruch však musí být řízen synergicky z jednoho ministerstva.

20.08.2019

Rezervace cestovních služeb "na proklik": uplatnil se nový model online prodeje?

Zpráva Evropské komise o nových ustanoveních týkajících se rezervací „na proklik“ (The “click-through report”).

30.07.2019

AČCKA se účastnila jednání s gruzínskou delegací

Dne 1.7. se AČCKA účastnila jednání s náměstkem vedoucího mise panem Mikheilem Chkhikvadzem, které proběhlo na gruzínské ambasádě.

30.07.2019

123456789
270 položek, 54 stránek
Invia Nova Aeolus Brenna Zájezdy.cz Eso Travel Travel 2002 Italieonline Monatour Interhome Italia travel CK Mayer & Crocus Nemo Tour BonTon PTTours Geovita Nean tour CK Eva Šulcová Afrodita SnowTrex
Vytvářím objednávku...