Aktuální informace z cestovního ruchu, doporučení k cestám, statistiky, analýzy

[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
[[SKUDER_TITLE]]
Asociace českých cestovních kanceláří a agentur

Novinky

Další praktický seminář AČCKA - GDPR

V polovině dubna uspořádala AČCKA ve spolupráci s poradenskou sítí pro malé a střední podniky Enterprise Europe Network (EEN) při Centru pro regionální rozvoj ČR (CRR) další odborný seminář na aktuální téma ochrany osobních údajů.

 

Akce byla pro velký zájem přesunuta mimo obvyklé konferenční prostory v sídle AČCKA do budovy CRR ČR na Praze 3.  Seminář proběhl za hojné účasti členů a otevřen byl zdarma všem, kteří provedli registraci.

 

Úvodním slovem seminář zahájil prezident AČCKA Roman Škrabánek a vedoucí oddělení EEN paní Marie Pavlů. Odborný výklad zajistil zástupce Úřadu pro ochranu osobních údajů, Mgr. Ladislav Hejlík, vedoucí oddělení stížností a konzultací. R. Škrabánek v rámci vstupního úvodníku shrnul dosavadní aktivity asociace ve vztahu k GDPR a upozornil na dostupnost vzorové dokumentace, která je členům zdarma k dispozici a která bude dále doplněna. V návazné diskuzi R. Škrabánek prezentoval dosavadní závěry, které AČCKA zastává k jednotlivým zásadním otázkám, a požádal o ujištění zástupce Úřadu, že tyto předpoklady jsou v souladu s výkladem ÚOOÚ. 

 

V rámci série seminářů na toho téma se konkrétně s ÚOOÚ jednalo již o druhou spolupráci. Dubnový seminář byl rozdělen na dvě části – úvodní prezentace seznámila posluchače s tematikou GDPR, přínosně zaměřenou na specifické potřeby v rámci činnosti CK/CA. Účastnící tak byli seznámeni například se základními aspekty nařízení a jeho specifiky, měli možnost porovnat současná a nová pravidla ochrany osobních údajů, či se dozvěděli, jak mohou splnit nároky nové legislativy v běžné praxi.

 

Diskuze v druhé části programu byla věnována dotazům ze strany účastníků, na které L. Hejlík pohotově reagoval. Z otázek lze uvést například jak zpracovávat citlivé údaje klientů, jak upravit smlouvy se zaměstnanci, zda existuje zákonná lhůta pro uchování osobních údajů či jak postupovat s udělením souhlasu v případě početnějších skupin?

 

Živá diskuze nabídla prostor pro adresné dotazy, které přítomným účastníkům poskytly jasná vodítka pro řádné nakládání s osobními údaji v běžné praxi. Zástupce úřadu vyvrátil řadu nepřesností a omylů, které v této souvislosti často zaznívají a tlumil obavy účastníků z nadcházejících změn.

 

Seminář byl zakončen neformálním přátelským setkáním.

23.04.2018

EET: Co čeká CK/CA s nástupem poslední fáze evidence tržeb?

Rozhovor prezidenta AČCKA, pana Romana Škrabánka, na aktuální téma pro TTG Czech.

20.02.2020

Pozvánka na třetí ze série seminářů Explore Argentina, 28.1.2020

Jménem Velvyslanectví Argentiny si Vás srdečně dovolujeme pozvat na 3. seminář cestovního ruchu.

13.01.2020

123456789
280 položek, 56 stránek
 
 
Dovolená s ESO travel
 

 
 

 

Invia Skalla Aeolus Zájezdy.cz Eso Travel Travel 2002 Monatour Interhome Italia travel Jokratour
CK Mayer & Crocus Nemo Tour PTTours Geovita Nean tour CK Eva SnowTrex Go Afrika Geops Ludor
Vytvářím objednávku...